Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czemu tak mało FPS ?

AfgFire

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Asus 6770 http://modules.incom...GASAI493040.jpg
Intel i5 3350p
Msi B75 ma intel b75 lga 1155
Crucial ballistx 4gb Sport DDR3 1600 PC3 12800 CL9

na takim sprzęcie wyciągam zaledwie 80 fos z optifine na far i all na minimum

Windows 7 64x

najnowsze sterowniki do karty graficznej i wszystkiego tam

dzisiaj był format

java najnowsza 64x

battlefield3wallpaperhdf.jpg
Opublikowano

Wzrok ludzki przechwytuje 59-100fps.. Wiec jak bedziesz mial 200 fps, to masz takie wrazenie jak 100fps. Poza tym najlepszy kabel VGA ma 75 fps (najlepszy, przecietny zas 59@). Jednak masz na minimum. A jak maximum to ile masz? Byc moze masz inne programy otwarte, ktore duzo zuzywaja ramu, co powoduje, iz w mc sa 'lagi'.

Opublikowano

Podejżewam, że to przez RAM ;) Trzeba było zainwestować w coś lepszego ;) Na CL10 -11

Serwer w którym odkryjesz prawdziwego siebie.

ELERION

Opublikowano

Dopisz więcej ramu do mc, zaktualizuj LWJGL. ;)

avebsb

Asus 6770 http://modules.incom...GASAI493040.jpg

Intel i5 3350p

Msi B75 ma intel b75 lga 1155

Crucial ballistx 4gb Sport DDR3 1600 PC3 12800 CL9

na takim sprzęcie wyciągam zaledwie 80 fos z optifine na far i all na minimum

Windows 7 64x

najnowsze sterowniki do karty graficznej i wszystkiego tam

dzisiaj był format

java najnowsza 64x

gtrwghrw

gwhwhdsh

lubie placki

nie polecam takich sprzetow

najlepiej jak dodasz wiecej ramu

i tez zaktulizuj jave sory za"bfhfbe" to byla moja 3 latnia siostra

xxx - jest dział do publikacji serwerów.

Opublikowano

lepszy procesor .... nawet bf 3 na ultra nie wykorzystuje jego 60 % ...... kupiłem go wczoraj

nic nie chce mówić ale na q8200 dużo wolniejszym ramie miałem 35/40 fps ... więc .....

po co ccleaner jak wczoraj był instalowany system na nowo ?

Opublikowano

Maluutko ramo dokup troche

Nabijanie postów ;_;

@Topic

80 Fps? na far? ;) To chyba dobrze i tak żadna różnica czy będzie 300Fps czy 80 nasze oko nie zauważy różnicy! ;)

Opublikowano

Pisalem ze java najnowsza 32 i 64 mam niecale 20 fps z maxsymalnymi skokami z shaderami i chodzi o to ci zrobic z tym bo szczeze mówiac na kompie 5 letnim mam stabilne 35 ...

Opublikowano

Zainstaluj Game Boostera. Ja wyciskam z niego o 20 FPS wiecej jak gram chociażby w Far Cry 3. Na MC też zadziała

1375193663-U933511.png

Opublikowano

człowieku po co mi game bpster na takim sprzecie .. mówie ze to wina czegos ale nie wiem czego wiec trzeba pokombinować podesle ktos tut jak doisuje sie wiecej ramu ?

Opublikowano

pulpit przeczysc

dopiero jestem po formacie wiec co mam czyścić

FPS dodało mi wgranie Chocapic13's Shader

teraz mam około 50/25 fps ale to nadal za mało abym mógł nagrywać jakieś pomysły ?

Opublikowano

W moim przypadku było podobnie, mam procek 4x 3,8 GHz i ATI RADEON 7700, 8 GB RAMU lagowało jak cholera 20 FPS na najniższych, po prostu żenada, nie wiedziałem co począć, stery wgrane i nic ! Więc położyłem sys od nowa, ważne pliki, dokumenty na pena i jeedziem, z nowym WIn 7, sterami , minecraft + shaders=90 FPS, wina leży na systemie, zapewne masz śmiecie na kompie lub programiki się jakieś gryzą (komp niezły,jeśli o mc chodzi). W ostatecznym wypadku masz wira typu host, czyli zżera ci procka, ale to raczej mało prawdopodobne.

mhraed.png

Opublikowano

W moim przypadku było podobnie, mam procek 4x 3,8 GHz i ATI RADEON 7700, 8 GB RAMU lagowało jak cholera 20 FPS na najniższych, po prostu żenada, nie wiedziałem co począć, stery wgrane i nic ! Więc położyłem sys od nowa, ważne pliki, dokumenty na pena i jeedziem, z nowym WIn 7, sterami , minecraft + shaders=90 FPS, wina leży na systemie, zapewne masz śmiecie na kompie lub programiki się jakieś gryzą (komp niezły,jeśli o mc chodzi). W ostatecznym wypadku masz wira typu host, czyli zżera ci procka, ale to raczej mało prawdopodobne.

format był robiony niedawno wiesz :) ??

Opublikowano

Przecierz od 60 FPS wzwyż to nie ma żadnego znaczenia.

ma duże znaczenie np podczas nagrywania proszę o pomoc a nie o komentowanie

Opublikowano

Ja mam podobny komp i również ze shaderami, tymi od Chocoapica, na ultra miałem ok. 30 fps. Więc nie zganiałbym winy na sprzęt. Wszystkim teraz fps lecą w dół, bo Mojang dodaje coraz więcej rzeczy a nic nie optymalizuje kodu ani samej gry. Minecraft to może nie Battlefield 3, ale w MC każdy blok możesz edytować, a w BF'ie nic nie takiego nie zrobisz. Nawet strzał w ścianę to umieszczenie grafiki 2D która i tak pewnie zniknie po paru minutach. Możesz jak kolega polecił Boostera, może lekko pomóc ustawienie wyższego priorytetu w menadżerze zadań. Jak masz dalej liczbę fps'ów, która nie pozwala grać to cofnij wersję swojego Minecrafta, zobaczysz że bez modów to fps'y skoczą do kilkuset spokojnie. No niestety, nic innego nie możesz zrobić.

Wejdź, narysuj coś! - http://weavesilk.com/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...